Trainingszones

Laten bepalen van je hartslag- of vermogenszones

Heb je een zwaar doel voor ogen en hecht je waarde aan extra nauwkeurigheid, dan kun je het best je trainingszones laten bepalen.

KNWU Talentcoaches
Geschreven door
KNWU Talentcoaches

Bij een Sportmedisch Adviescentrum (SMA) kun je meestal terecht om je omslagpunt en/of FTP, en daarmee je hartslag- en/of vermogenszones te laten bepalen als onderdeel van een inspanningstest of sportmedisch onderzoek. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het sportmedisch onderzoek ook een medisch karakter en is het bedoeld om te onderzoeken of je lichamelijk klaar bent voor een zware fysieke inspanning. Als je twijfelt over je conditie of blessures hebt, adviseren we je om een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren bij een Sportmedisch Adviescentrum bij jou in de buurt website. In veel gevallen worden de kosten voor het onderzoek (deels) vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Zeker voor beginnende sporters en sporters op leeftijd kan een sportmedisch onderzoek verstandig zijn. De sportarts kan je een deskundig advies geven zodat je op een verantwoorde manier kan gaan of blijven sporten.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo