Nieuwsbrief

📣 Nieuwsbrief Februari: Korte maand + korte broek = bomvolle update

Februari was een maand van extremen. Twee weken terug mochten we nog op zoek naar onze schaatsen, een week later konden we alweer 'kort/kort' buiten fietsen. Heerlijk! Ondanks het niet doorgaan van de verschillende voorjaarsklassiekers hebben we een bomvolle update vol leuks voor je!

26
/
02
/
2021

Nieuw: Bekijk en bewaar losse trainingen

Onder doelen vind je nu ook Losse trainingen. Hiermee maken we het mogelijk om door een brede selectie trainingen te bladeren. Dit zijn dezelfde trainingen die je ook in je trainingsprogramma vindt, maar dan ingedeeld in verschillende handige categorieën. Hier vind je meer uitleg over deze toevoeging. Ook is het nu mogelijk om trainingen te bewaren en zo sneller terug te vinden. Handig als je bijvoorbeeld die ene favoriete training uit je trainingsprogramma opnieuw wilt doen.

Let op: de toevoeging van 'Losse trainingen' is nog experimenteel. De komende tijd gaan we dit onderdeel evalueren en verbeteren op basis van jouw feedback. Heb je suggesties of vragen, laat het ons dan weten!


Nieuw: Trainingsprogramma's om op te starten

Ben je onlangs begonnen met fietsen of heb je je fiets al even niet aangeraakt en weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! In Fondo vind je  trainingsprogramma's om de draad weer op te pakken. Zoals het trainingsprogramma Back on track om uit de winterslaap te komen en Kickstarter om beginnende fietsers snel en verantwoord in het zadel te helpen. Maar natuurlijk kun je ook met een van onze bekende klassiekers aan de slag, zoals de Kopman, Klimgeit of Verkenner.

Tip: zoek je nog een mooi concreet doel voor het najaar? Van 1 tot 5 september wordt de De Alpentocht georganiseerd. Kom jij ook in actie voor CliniClowns door naar de top in Val Thorens te fietsen? Het gratis trainingsprogramma staat al in Fondo maar start pas op 12 juli, dus je hebt nog even!


Nieuw: Fondo-fietser van de maand- Laat van je horen en win!

We zijn iets nieuws begonnen: de Fondo-fietser van de maand. Deze titel gaat elke maand naar een Fondo-fietser met een goede vraag, waardevolle feedback of een leuke trainingsfoto op Instagram (vergeet ons niet te taggen!). Als je maar op originele wijze van je laat horen. Zoals Eveline van der Hek afgelopen maand bijvoorbeeld deed. Zij werd namelijk Fondo-fietser van de maand februari met haar vraag: "Hoe onderhoud je je smart trainer eigenlijk? En hoe beïnvloeden onderhoud van de racefiets en van de trainer elkaar?" Het antwoord op deze vragen vind je binnenkort terug in de kennisbank, onder de sectie Materiaal & onderhoud. Behalve de felbegeerde titel wint Eveline ook een servicebeurt voor haar fiets bij een Shimano Service Center! Gefeliciteerd!


Exclusief voor KNWU-leden: 50% korting op Fondo Pro

Als KNWU-lid krijg je vanaf nu standaard 50% korting op 12 maanden Fondo Pro en betaal je slechts €29,99 i.p.v. €59,99. Om gebruik te maken van dit ledenvoordeel ga je naar de pagina 'producten' onder 'Mijn account' binnen MijnKNWU.


Tot slot: interesse in een Fondo-fietsshirt?!

Nu we door de lentekriebels weer vaker en langer buiten fietsen is het natuurlijk van levensbelang om goed gesoigneerd op de fiets te zitten ;). We overwegen daarom een eigen Fondo-fietsshirt uit te brengen. Geen 'reclamezuil' vol logo's maar een stijlvol shirt van topkwaliteit, tegen een eerlijke prijs. We zijn benieuwd of er voldoende animo is om hiermee aan de slag te gaan. Kun je ons daarom helpen?

Een Fondo-fietsshirt zou ik...

Alvast bedankt voor je input! We komen er binnenkort op terug.

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.