Update

Nieuw in Fondo: bekijk en bewaar losse trainingen

Wellicht was het je al opgevallen: onder 'Doelen' vind je twee nieuwe knoppen: 'Ontdek losse trainingen' en 'Je bewaarde trainingen'. In dit artikel vertellen we je er alles over.

24
/
02
/
2021
Van links naar rechts: 1) overzicht met losse trainingen, 2) de bewaarknop rechts bovenin bij een training en 3) overzicht met bewaarde trainingen.

Met Losse trainingen maken we het mogelijk om door een brede selectie losse trainingen te bladeren. Dit zijn dezelfde trainingen die je ook in je trainingsprogramma vindt, maar dan op een andere manier ontsloten via verschillende handige categorieën.

Voor wie?

Met de toevoeging van losse trainingen maken we het op de eerste plaats makkelijker voor nieuwe Fondo-fietsers om kennis te maken met gestructureerd trainen, zonder direct aan een trainingsprogramma vast te zitten. Maar ook Fondo-fietsers in een actief trainingsprogramma zullen dit een handige toevoeging vinden.

Waarom dan?

Nou, bijvoorbeeld als je een alternatieve of aanvullende training zoekt bij de trainingsfase*. Of als je gewoon zin hebt om een uurtje te knallen of aan je techniek te werken.

* Je huidige trainingfase vind je terug in de carousel met artikelen per trainingsweek. Vanuit daar kun je ook direct de alternatieve trainingen bekijken.

Maar is het wel verstandig om af te wijken van je trainingsprogramma?

Structureel afwijken is geen goed idee. Maar af en toe heb je gewoon zin in iets anders dan de voorgeschreven training uit je trainingsprogramma. Een korte(re) pittige training bijvoorbeeld. Of juist een lange(re) rustige training. Of misschien wel even helemaal geen training(sprogramma). Dat begrijpen we. We zullen de laatste zijn om je tegen te houden af en toe iets anders te doen. Fietsen met Fondo draait namelijk niet alleen om betere fietsprestaties, maar vooral om meer plezier en bewustzijn op de fiets. Onze overtuiging: zolang plezier centraal staat, blijf je gemotiveerd en ga je (haast) vanzelf beter fietsen.

Ook nieuw: bewaar je favoriete trainingen

Tegelijkertijd met de introductie van losse trainingen is het nu ook mogelijk om trainingen te bewaren en snel terug te vinden. Zo kun je die ene favoriete training opnieuw doen, zelfs als je trainingsprogramma er al op zit. Je bewaarde trainingen vind je terug onder Losse trainingen.

Let op

De toevoeging van 'Losse trainingen' is nog experimenteel. De komende tijd gaan we dit onderdeel evalueren en verbeteren op basis van jouw feedback. Heb je suggesties of vragen, laat het ons dan weten!

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.