Update

Nieuw in Fondo: bekijk en bewaar losse trainingen

Wellicht was het je al opgevallen: onder 'Doelen' vind je twee nieuwe knoppen: 'Ontdek losse trainingen' en 'Je bewaarde trainingen'. In dit artikel vertellen we je er alles over.

24
/
02
/
2021
Van links naar rechts: 1) overzicht met losse trainingen, 2) de bewaarknop rechts bovenin bij een training en 3) overzicht met bewaarde trainingen.

Met Losse trainingen maken we het mogelijk om door een brede selectie losse trainingen te bladeren. Dit zijn dezelfde trainingen die je ook in je trainingsprogramma vindt, maar dan op een andere manier ontsloten via verschillende handige categorieën.

Voor wie?

Met de toevoeging van losse trainingen maken we het op de eerste plaats makkelijker voor nieuwe Fondo-fietsers om kennis te maken met gestructureerd trainen, zonder direct aan een trainingsprogramma vast te zitten. Maar ook Fondo-fietsers in een actief trainingsprogramma zullen dit een handige toevoeging vinden.

Waarom dan?

Nou, bijvoorbeeld als je een alternatieve of aanvullende training zoekt bij de trainingsfase*. Of als je gewoon zin hebt om een uurtje te knallen of aan je techniek te werken.

* Je huidige trainingfase vind je terug in de carousel met artikelen per trainingsweek. Vanuit daar kun je ook direct de alternatieve trainingen bekijken.

Maar is het wel verstandig om af te wijken van je trainingsprogramma?

Structureel afwijken is geen goed idee. Maar af en toe heb je gewoon zin in iets anders dan de voorgeschreven training uit je trainingsprogramma. Een korte(re) pittige training bijvoorbeeld. Of juist een lange(re) rustige training. Of misschien wel even helemaal geen training(sprogramma). Dat begrijpen we. We zullen de laatste zijn om je tegen te houden af en toe iets anders te doen. Fietsen met Fondo draait namelijk niet alleen om betere fietsprestaties, maar vooral om meer plezier en bewustzijn op de fiets. Onze overtuiging: zolang plezier centraal staat, blijf je gemotiveerd en ga je (haast) vanzelf beter fietsen.

Ook nieuw: bewaar je favoriete trainingen

Tegelijkertijd met de introductie van losse trainingen is het nu ook mogelijk om trainingen te bewaren en snel terug te vinden. Zo kun je die ene favoriete training opnieuw doen, zelfs als je trainingsprogramma er al op zit. Je bewaarde trainingen vind je terug onder Losse trainingen.

Let op

De toevoeging van 'Losse trainingen' is nog experimenteel. De komende tijd gaan we dit onderdeel evalueren en verbeteren op basis van jouw feedback. Heb je suggesties of vragen, laat het ons dan weten!