Update

Nieuw in Fondo: train op basis van gevoel, hartslag of vermogen

We hebben een hele mooie update voor je klaargezet in de app store. Met deze update kun je (eindelijk!) trainen op basis van vermogen (FTP). Ideaal voor de fanatiekere fietser met vermogensmeter of smart hometrainer. Misschien nog wel interessanter is dat je nu ook zonder hartslag- of vermogensmeter kunt trainen, op basis van gevoel. Hoe precies? Lees snel verder 👇

14
/
01
/
2021

😅 Nieuw: trainen op gevoel

Heb je (nog) geen hartslag- of vermogensmeter, bijvoorbeeld omdat je net begonnen bent met fietsen? Of omdat je simpelweg liever zonder traint? Goed nieuws: de trainingsinstructies kun je nu ook zien op basis van gevoel. Ook handig als je een keer je hartslagmeter bent vergeten. ;)


⚡️ Nieuw: trainen op vermogen (Pro)

Beschik je over een vermogensmeter of hometrainer, dan hebben we goed nieuws voor je. Niet langer hoef je zelf de trainingen om te zetten naar vermogenszones. Dat doen wij nu voor je, op basis van je FTP!

Lees alles over deze nieuwe trainingsmethodes in de app.


⏱ Nieuw: spoel een weekje terug of vooruit binnen je trainingsprogramma

Misschien herken je het wel: door ziekte of drukte kom je een week niet echt toe aan je trainingen. Tot op heden was het niet mogelijk om je trainingsprogramma dan een weekje terug te spoelen om zo je trainingen in te halen. Via de instellingen van je trainingsprogramma is dat nu wel mogelijk. Ook kun je hiermee vooruitspoelen. Handig als je bijvoorbeeld de introweek wilt overslaan, of op een bepaalde datum klaar wilt zijn met je trainingsprogramma. Twijfel je over het gebruik van deze functie (in het bijzonder na ziekte), neem dan eerst contact op met de coaches!

Deze nieuwe functie vind je in de instellingen van je trainingsprogramma (blauwe icoontje rechts bovenin).


✨ Nieuw: veel kleine verbeteringen

Tot slot hebben we verschillende kleine verbeteringen doorgevoerd:

  • Heb je een abonnement op Fondo Pro aangeschaft via onze webshop? Dan kun je onder Profiel > Fondo Pro abonnement nu zien over hoeveel dagen je abonnement afloopt.
  • Het inladen van de trainingsprogramma's, en in het bijzonder de lange wintertrainingsprogramma's, gaat nu een stuk sneller en stabieler.
  • Het 'Zwift ID' vind je niet langer in de titel van een training, maar onder de trainingsinstructies.
  • De app is ook een stuk kleiner geworden, wat meer ruimte voor foto's onderweg betekent! ;)

Blij met deze update? Laat het ons - en de rest van de wereld! - vooral weten. Nog veel liever zien we het terug als review in de app store. Kom je nog ergens een foutje tegen? Meld het dan even via de chat, of per mail. Alvast bedankt! 🙏

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto

ps. Zie je de nieuwe functies nog niet terug in de app? Check dan eerst of je wel de laatste versie hebt gedownload uit de app store.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.