Update

Nieuw in Fondo: train op basis van gevoel, hartslag of vermogen

We hebben een hele mooie update voor je klaargezet in de app store. Met deze update kun je (eindelijk!) trainen op basis van vermogen (FTP). Ideaal voor de fanatiekere fietser met vermogensmeter of smart hometrainer. Misschien nog wel interessanter is dat je nu ook zonder hartslag- of vermogensmeter kunt trainen, op basis van gevoel. Hoe precies? Lees snel verder 👇

14
/
01
/
2021

😅 Nieuw: trainen op gevoel

Heb je (nog) geen hartslag- of vermogensmeter, bijvoorbeeld omdat je net begonnen bent met fietsen? Of omdat je simpelweg liever zonder traint? Goed nieuws: de trainingsinstructies kun je nu ook zien op basis van gevoel. Ook handig als je een keer je hartslagmeter bent vergeten. ;)


⚡️ Nieuw: trainen op vermogen (Pro)

Beschik je over een vermogensmeter of hometrainer, dan hebben we goed nieuws voor je. Niet langer hoef je zelf de trainingen om te zetten naar vermogenszones. Dat doen wij nu voor je, op basis van je FTP!

Lees alles over deze nieuwe trainingsmethodes in de app.


⏱ Nieuw: spoel een weekje terug of vooruit binnen je trainingsprogramma

Misschien herken je het wel: door ziekte of drukte kom je een week niet echt toe aan je trainingen. Tot op heden was het niet mogelijk om je trainingsprogramma dan een weekje terug te spoelen om zo je trainingen in te halen. Via de instellingen van je trainingsprogramma is dat nu wel mogelijk. Ook kun je hiermee vooruitspoelen. Handig als je bijvoorbeeld de introweek wilt overslaan, of op een bepaalde datum klaar wilt zijn met je trainingsprogramma. Twijfel je over het gebruik van deze functie (in het bijzonder na ziekte), neem dan eerst contact op met de coaches!

Deze nieuwe functie vind je in de instellingen van je trainingsprogramma (blauwe icoontje rechts bovenin).


✨ Nieuw: veel kleine verbeteringen

Tot slot hebben we verschillende kleine verbeteringen doorgevoerd:

  • Heb je een abonnement op Fondo Pro aangeschaft via onze webshop? Dan kun je onder Profiel > Fondo Pro abonnement nu zien over hoeveel dagen je abonnement afloopt.
  • Het inladen van de trainingsprogramma's, en in het bijzonder de lange wintertrainingsprogramma's, gaat nu een stuk sneller en stabieler.
  • Het 'Zwift ID' vind je niet langer in de titel van een training, maar onder de trainingsinstructies.
  • De app is ook een stuk kleiner geworden, wat meer ruimte voor foto's onderweg betekent! ;)

Blij met deze update? Laat het ons - en de rest van de wereld! - vooral weten. Nog veel liever zien we het terug als review in de app store. Kom je nog ergens een foutje tegen? Meld het dan even via de chat, of per mail. Alvast bedankt! 🙏

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto

ps. Zie je de nieuwe functies nog niet terug in de app? Check dan eerst of je wel de laatste versie hebt gedownload uit de app store.

‍