Begin mei was de trainingsdag van team ZeeBra, het handbiketeam van Revalidatiecentrum Revant, in Limburg. Vanuit Breda is het wel flink wat kilometers rijden naar Vaals in Limburg. Voordat de training begon, startten wij met een stuk Limburgse Vlaai. Dat hoort er wel bij als je in Limburg bent.

Er was een rondje uitgezet van ongeveer 8 kilometer. Je mocht zelf bepalen hoe vaak je het rondje met je buddy wilde rijden. Ik heb het rondje 5 keer gereden, totaal 42 kilometer. Ik reed met mijn buddy Jolanda, voor mij was het de eerste keer sinds ongeveer 2 jaar dat ik weer eens in Limburg handbikede. Ik moest er aan denken dat ik niet te snel van start wilde gaan. Dan blaas ik mijzelf op en  kom ik ook moeilijk weer op gang.

De hoogtemeters maak je hier wel, met een klim van 12%. Dat is wat anders als in Brabant waar de wegen vlak zijn en je geen hoogtemeters kunt maken. Normaal ga ik voordat ik de HandbikeBattle rijdt ook nog wel eens wat langer trainen in Limburg. Dat is er dit jaar niet van gekomen. Ik vond de klim van 12% wel goed gaan. Het is natuurlijk wel pittig. Ook reden wij een stukje van de Camerig. Het was deze keer de andere kant van de Camerig. De Camerig is een venijnige klim. Hij is erg lang en heeft een stijgingspercentage van 4%.

No items found.