Trainingsrondje met mijn buddy Jolanda 

Ik had een dag vrij van mijn vrijwilligerswerk, dus kon ik samen met mijn buddy een duurtraining van ongeveer 50 kilmeter doen. Het is ook nodig om wat langer in je handbike te zitten dan wanneer ik bij mijn handbikeclub van Wielervereniging Breda train. Het was wel koud, gelukkig scheen de zon. Dat maakte het voor het gevoel wat minder koud, dat is natuurlijk bedrog; het idee dat de zon de hele dag scheen en er geen regen viel, maakte de hele dag al goed. Ik had een route uitgezet naar Baarle-Nassau toe.

Doordat ik ziek geweest was, vond ik het wat zwaarder dan normaal gaan. Ik heb met mijn elektrische ondersteuning niet hoger gezet dan 2. Ik wilde toch wat op armkracht rijden en niet alles met de ondersteuning doen. Bij een viaduct even stilgestaan en vanuit stilstand opgetrokken. Dat moet op de berg, Kaunertalergletsjer in Oostenrijk ook. Dan moet je ervoor zorgen dat je in een licht verzet staat, zodat je makkelijk kan optrekken en je niet veel kracht hoeft te leveren. Als je in een groot verzet staat, kost het je veel kracht en kom je niet weg.

Ik wilde in Baarle-Nassau bij een ijssalon een ijsje eten, maar helaas ging deze pas later op de dag open. Iets verderop zat een lunchroom en hebben wij heerlijk in de zon op een terras een verse muntthee met een wafel genomen. Hierna zijn wij weer terug gefietst. Ik had nu een weg door het bos gepland. 

Trainen met Fondo

Ik merk wel dat ik door het trainen met de trainingsapp Fondo van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielrenunie), wel wat sterker ben geworden. Het kost mij minder kracht en energie. Het zal ook komen dat ik thuis op mijn Tacx train. Op mijn tacx staat een handbike, die geen elektrische ondersteuning heeft. Ik train daar dan op een bepaald wattage op. Dat kan ik instellen op het computertje wat bij mijn tacx zit. Ik doe hier ook wel eens een duurtraining van ongeveer2.5 uur of langer op. Dan zet ik Netflix op om een serie te kijken, anders is het wel erg saai zo lang in mijn Tacx.

En het trainen met de trainingsapp Fondo vind ik ook leuk. Het is een afwisselend en gevarieerd trainingsschema. De krachttraining bij Revant werkt daar ook wel aan mee. Het is een combinatie van kracht, sprinttraining en duurtraining.

No items found.