Zes weken zijn voorbijgevlogen sinds ik ben begonnen met het trainingsprogramma van KNWU Fondo, gericht op mijn aankomende avontuur op de Via Francigena. Het is tijd voor een update over mijn vooruitgang en hoe ik me nu voel.

Intensief

De eerste paar weken van het programma waren behoorlijk intensief. De focus lag vooral op het opbouwen van mijn uithoudingsvermogen en het versterken van mijn spieren, vooral die belangrijk zijn voor het gravelrijden. Mijn trainingsschema bestond voornamelijk uit lange ritten met variabele intensiteit, afgewisseld met herstel- en krachttrainingssessies. Het was zwaar, maar ik merkte al snel dat mijn lichaam sterker werd en ik meer energie kreeg.

Balans zoeken

Een van de grootste uitdagingen tijdens het trainingsproces was het vinden van de juiste balans tussen mijn werk, sociale leven en trainingsschema. Soms moest ik creatief zijn en mijn trainingen aanpassen aan mijn drukke schema. Maar dankzij de flexibiliteit van het programma kon ik mijn trainingen toch consistent volgen, zij het met hier en daar een kleine aanpassing.

Naarmate de weken vorderen, begin ik echt de vruchten van mijn harde werk te plukken. Mijn conditie verbetert aanzienlijk en ik merk dat ik de lange ritten veel gemakkelijker kan volbrengen. Ook mijn techniek en zelfvertrouwen op de gravelwegen nemen toe. Het is geweldig om te zien hoe ik vooruitgang boek en steeds dichter bij mijn doel kom.

Uitdagingen

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen onderweg tot nu toe. Soms had ik last van vermoeidheid of spierpijn na een zware trainingssessie. Luisteren naar mijn lichaam vind ik dan heel belangrijk en neem voldoende rust en hersteltijd om blessures te voorkomen. Bovendien helpt de steun van mijn medefietsers, het trainingsschema en het doel – Via Francigena tocht – ervoor dat ik gemotiveerd blijf, zelfs als het even moeilijk is.

Laatste loodjes 

Nu, met nog maar een paar weken te gaan tot de Via Francigena, voel ik me klaar voor de uitdaging die voor me ligt. Mijn training heeft me niet alleen fysiek voorbereid, maar ook mentaal. Ik weet dat de tocht zwaar zal zijn, maar ik ben vastbesloten om door te zetten en te genieten van elk moment op de fiets.

Ik kan niet wachten om mijn gravel avontuur te beginnen en te zien waar mijn training me naartoe heeft geleid. Wie weet, misschien komen we elkaar wel tegen op de Via Francigena!

No items found.