Vorige maand schreef ik over de Spinningsmarathon die we vanuit Team Trits hebben georganiseerd om geld op te halen voor KWF. Maar ook over de clinic baanwielrennen, FTP Test die ik heb uitgevoerd en een weekend fietsen in de Ardennen. Inmiddels is het nog maar drie weken tot de Alpe d’HuZes en krijg ik van vrienden, familie en collega’s steeds vaker de vraag of ik klaar ben voor deze uitdaging. 

Om te beginnen met de uitgevoerde trainingen: dat ging afgelopen maand niet zo goed. De afgelopen weken zijn mijn vriendin en ik namelijk druk bezig geweest met verhuizen! Kortom, veel avonden bezig zijn met het inpakken van dozen, en in het weekend de meubelboulevard op om wat andere meubels te scoren. Je raadt het dus al een beetje: dan blijft er weinig tijd over om veel te fietsen. Echter gingen de trainingen aan het begin van april vrij goed. Zo had ik het gevoel dat ik tijdens de bloktrainingen veel meer kracht kwijt kon op de pedalen. Dat was dan ook te zien in de cijfers na de training. 

Kick-off event

Daarnaast hebben we afgelopen maand nog een kick-off gehad met alle deelnemers die meedoen aan de Alpe d’HuZes, deze keer op Papendal! Een mooie gelegenheid om op de fiets te gaan, en na de bijeenkomst met een ommetje terug naar huis. Dat dacht ik tenminste. Want onderweg naar de bijeenkomst op Papendal reed ik een lek. Natuurlijk heb ik een binnenbandje mee, dus na het verwisselen van de band kon ik weer door en was ik net op tijd op Papendal. Op Papendal konden de we bestelde kleding ophalen, daarnaast vertelde de verschillende vrijwilligersteams over wat ons in Frankrijk allemaal te wachten staat. Ook was Maarten Peters aanwezig om een aantal nummers, geschreven voor de Alpe d’HuZes, te spelen.

Na de kick-off ging ik met een omweg over de Posbank terug naar huis. Eenmaal op de Posbank ging het stukje omhoog prima, maar werd het steeds zwaarder. Halverwege voelde ik dat ik wederom een leegloper had, het was ook nu weer het achterwiel. Na ook deze binnenband te vervangen kon ik weer door. Na een paar kilometer merkte ik dat de buitenband niet goed op de velg aangesloten zat. Met de handpomp die ik meehad kreeg ik helaas niet voldoende lucht in de band. Doorfietsen is dan geen optie, en met de spullen die ik meehad kon ik het probleem helaas niet oplossen. Kortom: het was niet echt de meest ideale dag op de fiets, maar liever nu zoveel pech dan straks op de Alpe d’Huez.

Laatste trainingen

De afgelopen week kon ik gelukkig weer wat meer trainen, zo fietste ik op Hemelvaartsdag naar mijn ouders. Ook pak ik steeds vaker de fiets om op en neer naar werk te gaan, wel zo makkelijk! De woon-werk-ritjes zijn niet per se heel handig om de Fondo trainingen uit te voeren, maar wel een mooi moment om wat extra kilometers te maken. 

Inmiddels is het nog maar drie weken tot de Alpe d’HuZes! De komende weken twee weken maak ik nog wat kilometers op de fiets. Uiteindelijk rijden we één week voor het evenement naar Frankrijk, zodat we daar nog wat kilometers kunnen maken. De Alpe d’HuZes is namelijk niet alleen op donderdag, maar een hele week met activiteiten en bijeenkomsten in Frankrijk. Zo is op woensdag 5 juni natuurlijk de Alpe d’Zus, voor iedereen die de berg op gaat lopen, en zijn er verschillende middag- en avondactiviteiten met alle deelnemers. 

Ben ik er klaar voor?

Terugkomend op de vraag aan het begin, of ik klaar ben voor de Alpe d’HuZes? Ik denk het wel. In de afgelopen maanden (inclusief ziekte, tijdgebrek en verhuizing) heb ik zoveel mogelijk getraind en gelet op mijn voeding. Heb ik alle trainingen kunnen uitvoeren die in het trainingsprogramma van Fondo stonden? Nee. Voel ik mij fitter dan een paar maanden geleden? Absoluut. Maar het belangrijkste is dat we met het evenement geld ophalen voor KWF. Met elke euro kan er namelijk meer onderzoek gedaan worden naar kanker, zodat we ook de kwaliteit van leven voor mensen met kanker kunnen verbeteren.

Heb jij nog een paar euro over om te doneren voor het goede doel? Lief! Je kunt doneren via de onderstaande button.

No items found.