Het bewijs is geleverd. Met de Fondo training kan je je dus voorbereiden op een klim toertocht en dat helemaal zonder te klimmen! Elke training van het schema heb ik gevolgd en niet 1 keer ging in daarbij omhoog en toch heb ik nog nooit zo soepel en (relatief) makkelijk de Amstel Gold Race gefietst. Met gezonde spanning (al zeggen de foto’s iets totaal anders 😊) stonden we dan ook zaterdag 13 april weer aan de start van de Amstel Gold Race. 

Heb je dan helemaal geen last van je stemmetjes gehad Marjan? Zeker wel! Tijdens het opfietsen van de Fromberg en de Koulenberg waren die als vanouds aanwezig hoor! Ik fietste samen met 2 vriendinnen, Mirjam deed de 65km en Hilly en ik fietsten de 100km. We gingen zo lekker dat we voor het bord met de splitsing naar de 125km 10 minuten hebben staan (hardop) denken en overleggen of we die niet toch zouden doen. We kozen er voor om toch de 100km te blijven doen. Beter spijt dat we het niet gedaan hebben dan spijt dat we het toch gedaan hebben. En jullie raden het al, volgend jaar gaan we voor de 125km. En ook dan zal ik waarschijnlijk weer spijt hebben. 

Met mijn verjaardag kreeg ik een powermeter! Het trainen kan ik nu dus nog beter optimaliseren. Begonnen aan de FTP-Booster training ben ik nog niet, ik wordt een beetje bang van de reacties, ‘zwaarste schema ooit’ ‘zeer pittig’ en meer van die termen. Jullie begrijpen vast mijn “angst” 

Ik ben dus maar veilig aan het Kopman schema begonnen en verzamel ondertussen moed om de FTP-booster te starten. Ik heb al wel een goede plek gevonden, een heuse wielerbaan waar ik de FTP-test kan gaan doen. Het lijkt er dus toch van te komen.

Met het AGR schema nog in de benen heb ik samen met Mirjam de Gran fondo rosa in Oosterbeek gefietst, daar kwam het AGR schema ook weer goed van pas! Ik wist nooit dat er daar zo veel heuvels waren! Tijdens de pauze hoorden we ‘Posbank’ erg vaak voorbij komen en kregen wij toch lichte paniek of we deze tocht niet een beetje onderschat hadden, nee hoor! Het fietsen in hoge cadans bracht ons zo naar boven. En eerlijk? Dat viel reuze mee. De klagende mensen boven dat het zo zwaar was hebben vast nog nooit in Limburg gefietst en hebben waarschijnlijk niet met het schema van Fondo getraind 😉. 

Tot de volgende!

No items found.