Of je nu op een racefiets, mountainbike, gravelbike of strandfiets stapt, de essentie blijft hetzelfde: met minimale bagage en maximale beleving de wereld verkennen. Avontuur boven snelheid. In dit artikel helpen we je met een handige bikepacking paklijst, waar onder andere bikepacking kleding, schoenen en tassen op staan.

Bikepacking paklijst: het begint bij de juiste kleding & schoenen

Wanneer je gaat bikepacken, dan zijn een aantal items essentieel: fietskleding, fietsschoenen, een goede helm en je favoriete fietsbril. Daarnaast is gewone kleding natuurlijk erg handig, voor als je uit eten gaat of in een hotel overnacht. Pak licht in en kies multifunctionele kleding, zodat je ook goed voorbereid bent op het wisselvallige weer tijdens het bikepacken. 

bikepacking tassen

Jouw bikepacking paklijst:

Ondanks dat dit zo al een flinke bikepacking paklijst lijkt te worden, is de algemene regel om zo min mogelijk mee te nemen en onderweg regelmatig je kleding te wassen.

bikepacking kleding

De juiste bikepacking fietstassen

Voor een mooi avontuur en het meenemen van jouw kleding en andere spullen, zijn de juiste bikepacking tassen essentieel. Dit zijn de belangrijkste fietstassen om op je fiets te monteren:

Met deze combinatie van tassen kun je je spullen goed georganiseerd en gebalanceerd meenemen, ongeacht het type fiets dat je gebruikt.

Goed voorbereid met de juiste bikepacking kleding en accessoires!

Kortom: bikepacking biedt een unieke combinatie van avontuur en vrijheid, waarbij de juiste uitrusting het verschil maakt. Met bovenstaande fietstassen, accessoires en kleding kun je je tocht comfortabel en efficiënt aanpakken. Bereid je goed voor, balanceer je bagage zorgvuldig en geniet van elk moment op de fiets. Het avontuur wacht op je!

AGU, fietskledingpartner van Fondo

Samen met AGU, helpt Fondo jou en andere sportieve fietsers op weg met fietskleding advies. Speciaal voor Fondo-gebruikers biedt AGU € 10.00 korting op het gehele assortiment. Download de Fondo app om de kortingscode te bemachtigen!
Naar de AGU webshop
Meer fietskleding artikelen