Fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Daarnaast is er een groot verschil in prijs tussen fietsen. Als je op zoek bent naar een fiets met de nieuwste technologieën kan dit al snel een hele investering zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig ook met een klein budget een goede fiets vinden en hoef je geen duizenden euro’s te besteden om met fietsen te beginnen.

Wat is nu de beste wielrenfiets van 2024? En wat is de beste optie voor jouw budget? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten als jij een nieuwe racefiets wilt kopen.

Beste racefiets voor beginners: Giant Contend 2

Wil je beginnen met wielrennen en ben je op zoek naar een goede, maar betaalbare fiets? Dan is de Giant Contend 2 een van de beste opties van dit moment. Het is een allround fiets met een aluminium frame dat special is ontwikkeld voor een comfortabele en vertrouwde zithouding. De D-Fuse zadelpen helpt om schokken en trillingen van het wegdek te verminderen waardoor je comfortabel over slechter wegdek kan fietsen. De fiets is afgemonteerd met een Shimano Claris groep van 16 versnellingen, waarmee je makkelijk schakelt. Het 34-tands kroontje in de cassette zorgt ervoor dat je ook de grootste hellingen moeiteloos kunt bedwingen. Met een prijs van €949 is dit een goede beginners wielrenfiets waarmee je je fietservaring naar een hoger niveau tilt.

beste racefietsen - giant contend 2
📸giant-bicycles.com

Beste racefiets onder 1000 euro: Cube Attain 

De Cube Attain is de ideale fiets voor als je kennis wilt maken met de wielersport. Hij biedt veel comfort en heeft alles wat je nodig hebt om je eerste kilometers mee te maken. Deze fiets bevat de Shimano Claris versnellingsgroep met een dubbel voorblad en een 8-speed cassette, een stevig aluminium frame en een Cube RA wielset. Zoek je dus een fiets voor weinig geld, maar waarmee je toch een paar jaar vooruit kunt? Dan is de Cube Attain zeker het overwegen waard. 

beste racefietsen - cube attain
📸cube.eu

Beste racefiets onder 1500 euro: Van Rysel EDR AF Ultegra

Deze aluminium fiets is de perfecte fiets voor elke recreatieve fietser. Hij biedt kwaliteit en comfort en is daarmee perfect voor jouw lange ritten. Het frame heeft een geometrie voor endurance zodat je comfortabel  je kilometers kunt afleggen. De combinatie van carbon en aluminium in het vork zorgen ervoor dat je nauwkeurig kunt sturen. De afmontage van de Shimano Ultegra R8000 is met een dubbel voorblad en een 11-speed cassette.

beste racefietsen - van rysel edr af
📸decathlon.nl

Beste racefiets onder 2000 euro: Cube Attain GTC Race

Deze allround racefiets biedt je alles wat je nodig hebt voor een mooie prijs. Of je gaat voor een steile bergbeklimming of een lange toertocht door Nederland, de Cube Attain GTC Race is de perfecte fiets voor jouw fietsplannen. De fiets is efficiënt en comfortabel. Dankzij het lichte gewicht zijn steile beklimmingen geen enkel probleem en is het dus een prima klimfiets. Door afwerking met de 12-speed Shimano 105-groep en met de hoge kwaliteit hydraulische schijfremmen kun je altijd veilig remmen in moeilijke situaties.

beste racefietsen - cube attain gtc
📸cube.eu

Beste racefiets tot 3000 euro: Sensa Giulia G3 Disc 105

De Sensa Giulia G3 Disc 105 is een topper voor zowel de ambitieuze fietser als de enthousiaste amateur. Het is een van de beteren fietsen uit de middenklasse en biedt goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Het lichtgewicht en sterke carbon frame maakt dat de fiets geschikt is voor zowel klimmen als sprinten en de betrouwbare Shimano 105 12 speed groepset zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt schakelen. 

beste racefietsen - sensa giulia g3
📸sensabikes.com

Beste racefiets tot 4000 euro: Giant TCR Advanced Pro Disc 1

Ook de Giant TCR Advanced Pro kan niet in dit lijstje ontbreken. Het is een lichte allrounder en daardoor al lange tijd populair. Niet alleen is de TCR Advanced Pro een echte klimgeit, hij is ook aerodynamisch genoeg voor het vlakke werk. Deze fiets is afgemonteerd met de Shimano 105 Di2 groep, waardoorje soepel kunt schakelen en daarmee altijd je snelheid behoudt. 

beste racefietsen - giant tcr advanced pro
📸giant-bicycles.com

Beste racefietsen tot 5000 euro

Canyon Aeroad CF SLX 7 Di2

Een andere ultra-snelle fiets met aerodynamisch frame is de Canyon Aeroad CF SLX 7 Di2. Het is een super lichte fiets met carbon wielen en biedt je de perfecte balans tussen stijfheid en comfort. Omdat Canyon met deze fiets helemaal heeft ingezet op aerodynamica is deze fiets uitermate geschiktvoor de Nederlandse wegen, waarop je nog wel eens de wind tegen hebt. Maar ook heuvels en bergen zijn geen probleem voor de fiets uit de Aeroad-serie. Met de montage van de nieuwe Shimano 105 Di2 groep hoef je nooit te twijfelen over kwaliteit. Daarnaast beschikt de Aeroad CF SLX 7 standaard over een powermeter, waardoor je perfect inzicht hebt in je prestaties en trainingen.

beste racefietsen - canyon aeroad cf slx 7 di2
📸canyon.com

Koga Kinsei Prestige

Wil jij op een fiets rijden die is geïnspireerd op de fiets van de Nederlandse baansprinters? Dan is de Koga Kinsei Prestige een goede keuze voor jou. De Prestige is het instapmodel uit de KOGA Kinsei serie en biedt topkwaliteit voor een scherpe prijs. Deze fiets ademt snelheid en biedt alles wat om jou naar de snelste prestaties te brengen. Dat betekent echter niet dat je in moet leveren op comfort, want ook daar scoort deze fiets hoog op. 

beste racefietsen - koga kinsei prestige
📸koga.com

Beste racefiets tot 6000 euro: Trek Madone SL6

Ben je een serieuze wielrenner en ben je op zoek naar een fiets waarmee je de snelste prestaties neer kan zetten? Dan is de Trek Madone SL6 de fiets voor jou. Het aerodynamische frame, lichte gewicht en gestroomlijnde carbon aero-wielen zorgen ervoor dat jij topsnelheden kunt halen. De fiets heeft Shimano's nieuwste 105 Di2 schakelsysteem waarmee je nog sneller en soepeler schakelt en de krachtige schijfremmen bieden je extra remkracht. Met de sterke prijs-kwaliteit verhouding is dit een top fiets voor elke serieuze wielrenner!

beste racefietsen - trek madone sl6
📸trekbikes.com

Beste racefiets van het jaar overall: Cannondale SuperSix EVO LAB71 2023

Aan deze fiets hangt een prijskaartje, maar dan heb je ook wat. De Cannondale Supersix EVO LAB71 2023 biedt alles wat je nodig hebt om topprestaties te leveren. De beste aerodynamica en het lichtste gewicht zorgen er voor dat jij sneller fietst dan ooit. Het frame weegt slechts 770 gram en het totale gewicht komt uit op 6,8 kilogram. De fiets is afgemonteerd met de Shimano Dura-Ace Di2 groepset. De hydraulische schijfremmen en nieuwe hollowgram R50 wielset maken het een fiets van de hoogste kwaliteit. De prijs van de fiets is €14,999 maar je krijgt zeker waar voor je geld!

beste racefietsen - cannondale supersix evo lab71
📸cannondale.com
No items found.