Nieuwsbrief

📣 Nieuwsbrief januari: wat is jouw wielerdroom voor 2021?

We zijn alweer een maand verder en zitten nog steeds in een lockdown. Nu zelfs met avondklok. Alhoewel samen trainen in duo's nog mogelijk is zitten grote evenementen er voorlopig niet in. Desondanks is het belangrijk om te blijven dromen en doelen te stellen. Want doelen motiveren én inspireren. En dat kunnen we in deze tijden goed gebruiken. Daarom staat deze nieuwsbrief in het teken van wielerdromen:doelen om voor te trainen met Fondo.

28
/
01
/
2021

😷 Wielerdroom: doe mee met een coronaproof uitdaging

Op de kalender verschijnen steeds meer uitdagingen die 'coronaproof' worden opgezet. Dat houdt in dat er rekening wordt gehouden met de geldende maatregelen zoals onderlinge afstand en maximale groepsgrootte. En dat biedt voldoende mogelijkheden voor gave uitdagingen! Check bijvoorbeeld de verschillende Beat Gadabouts. Of neem het volledig verzorgde Chasin the Sunset, waarin je in drie dagen maar liefst 900 kilometer fietst in duo's. (Geen zorgen, het trainingsprogramma voor deze uitdaging staat al klaar in Fondo!) Wat minder extreem en dichter bij huis is de Long term NL challenge waarin je wordt uitgedaagd om alle gemeentes van het land af te vinken (ja, per fiets). Ideaal om te combineren met één van onze Grensverlegger-trainingsprogramma's.

🏁 Wielerdroom: doe mee met een cyclo of toertocht

Ben jij bekend met de term cyclo? Of de term gran fondo? (We bedoelen niet die Strava-challenge…) Nee? Geen probleem. Een cyclo is simpelgezegd een zware tocht door de bergen, met tijdmeting. Misschien klinkt 'Marmotte' je wel bekend in de oren. Dat is de bekendste cyclo die jaarlijks in de Franse Alpen wordt verreden. Samen met de experts van CycloWorld hebben we een aantal artikelen geschreven over het rijden van cyclo's. Je vindt ze in de app onder Kennis → Inspiratie & tips → Alles over cyclo's.

Droom je over het rijden van een mooie cyclo of toertocht zodra het weer kan? En wil je weten welke evenementen er doorgaan? Neem dan een kijkje op CycloWorld. Deze website biedt een actueel overzicht van álle cyclo's en toertochten wereldwijd. Niet alleen kun je filteren op locatie, datum en status, ook zie je per evenement de zwaarte. Dat gebeurt op basis van de CycloWorld-index, oftewel CWiX. Verschillende trainingsprogramma's in Fondo zijn gekoppeld aan deze score. Zo weet je zeker dat je het juiste trainingsprogramma volgt voor jouw doel. Handig toch?

🗺 Wielerdroom: stippel je eigen route uit

Niets leuker dan je eigen plan trekken. Zelf het tijdstip, tempo en de route bepalen. Misschien wil je komende zomer wel gaan bikepacken door de Benelux? Of ga je de route van de Amstel Gold Race of Ronde van Vlaanderen op eigen gelegenheid fietsen? In Fondo vind je er de trainingsprogramma's voor. Inspiratie voor mooie routes die door (lokale) experts zijn samengesteld vind je o.a. op Komoot en Racefietsroutes.nl.

🚵‍♀️ Ben jij een klimgeit?

...of wil je dat worden met één van onze trainingsprogramma's?

Dan hebben we nog een andere leuke tip voor je: climbfinder. Deze website is opgezet door vier fietsvrienden met één passie: klimmen. Op climbfinder vind je de mooiste beklimmingen & cols van Europa. Zo ontdek je onbekende parels of nieuwe inspiratie voor avontuurlijke ritten.

Tip: met het betaalde climbfinder+ krijg je onbeperkt toegang tot alle kaarten en download je de routes naar je GPS. Via deze link betaal je als Fondo-fietser slechts €9,- in plaats van €19,- voor een jaar lang toegang tot climbfinder+. (Actie geldig t/m 28 februari 2021.)

🎙 Wat is jouw wielerdroom? Laat het ons weten!

Hebben we je op ideeën gebracht? Of ontbreekt jouw doel nog, en wil je andere Fondo-fietsers inspireren? Laat het ons vooral weten! Zo kunnen we Fondo beter afstemmen op jouw wielerdromen.

🙂 Tot slot: blijf genieten - wat er ook gebeurt

Door alle onzekerheid is het extra belangrijk om te blijven genieten dit jaar, met of zonder vervulde wielerdroom. Hou rekening met teleurstellingen en staar je niet blind op die ene prestatie. Er komen betere tijden, en dus ook nieuwe kansen. Gezondheid en plezier staan op de eerste plaats, zowel op als naast de fiets. Mis je een keer een training - bewust of onbewust - dan is dat geen probleem. Die halen we later wel in. Zo word je geen slaaf van je schema. Vragen? Je weet ons te vinden!

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.