Update

Nieuw in Fondo: exporteer jouw trainingen naar Wahoo & Hammerhead

Het moment is ein-de-lijk daar. Vanaf vandaag is het mogelijk om iedere Fondo training te exporteren als .fit bestand. Dit maakt het mogelijk om jouw trainingen óók via Wahoo en Hammerhead fietscomputers af te werken.

07
/
02
/
2023

Waarom deze update?

Vele Fondo gebruikers vragen al zeer lang om de mogelijkheid om Fondo trainingen in te kunnen laden in hun Wahoo fietscomputers. Deze vraag werd ook door Team Fondo onderschreven. Er is vervolgens lange tijd contact geweest met het hoofdkantoor van Wahoo, met de nadrukkelijke vraag om werk te maken van het openstellen van de benodigde API connectie. De bal lag simpelweg niet bij ons.

Het openstellen van de API connectie?
Dat is tot op de dag van vandaag helaas niet gebeurt.

Maar wij bij Fondo wilden onze gebruikers niet langer laten wachten en hebben onze eigen developers aan het werk gezet.

Het resultaat wordt daarom nu gelanceerd. Iedere training is per direct te exporteren als .fit bestand. Dit houdt in dat je Fondo trainingen niet alleen op je Wahoo kan volgen, maar op ieder ander apparaat of software dat een .fit bestand accepteert. Hammerhead is hier een voorbeeld van. 

Hoe werkt het?

Je kan jouw Fondo trainingen vanaf nu exporteren op basis van hartslag- of vermogenszones. Wanneer je exporteert, ontvang je het .fit bestand met jouw persoonlijke waardes in de e-mail. Dit bestand plaats je vervolgens handmatig op je Wahoo of in het Hammerhead Dashboard, waarna je de trainingen kan volgen. 

Dit proces is zeer eenvoudig en wordt hier in detail uitgelegd voor Wahoo en hier voor Hammerhead.

Kom je er niet uit? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen via de chatfunctie in de Fondo app of via fondo@knwu.nl.

Hoe gaan we verder?

Uiteraard blijven we met Wahoo HQ in gesprek. Mochten zij de API connectie alsnog openstellen, dan gaan wij hier mee aan de slag, zodat het exporteren nóg eenvoudiger wordt.

Tevens onderzoeken we de mogelijkheden om op andere manieren trainingen te kunnen exporteren. Of dat nu via derde partijen is, of via een andere bestandstype. Wordt vervolgd…

De komende tijd zetten we ook sterk in op het verbeteren van de gebruikservaring. We hebben inmiddels een lange lijst met gewenste verbeteringen klaar staan. Deze gaan we zorgvuldig doorlopen én implementeren, zodat Fondo telkens weer een beetje beter wordt.

Heb jij nog ideeën of wensen om Fondo te verbeteren? Of wil je jouw feedback geven op deze nieuwe feature? Laat het ons weten via de chatfunctie in de Fondo app of via fondo@knwu.nl.

Veel trainingsplezier namens Team Fondo,
Martin, Stefan en Fausto

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.