Update

Nieuw in Fondo: exporteer jouw trainingen naar Wahoo & Hammerhead

Het moment is ein-de-lijk daar. Vanaf vandaag is het mogelijk om iedere Fondo training te exporteren als .fit bestand. Dit maakt het mogelijk om jouw trainingen óók via Wahoo en Hammerhead fietscomputers af te werken.

07
/
02
/
2023

Waarom deze update?

Vele Fondo gebruikers vragen al zeer lang om de mogelijkheid om Fondo trainingen in te kunnen laden in hun Wahoo fietscomputers. Deze vraag werd ook door Team Fondo onderschreven. Er is vervolgens lange tijd contact geweest met het hoofdkantoor van Wahoo, met de nadrukkelijke vraag om werk te maken van het openstellen van de benodigde API connectie. De bal lag simpelweg niet bij ons.

Het openstellen van de API connectie?
Dat is tot op de dag van vandaag helaas niet gebeurt.

Maar wij bij Fondo wilden onze gebruikers niet langer laten wachten en hebben onze eigen developers aan het werk gezet.

Het resultaat wordt daarom nu gelanceerd. Iedere training is per direct te exporteren als .fit bestand. Dit houdt in dat je Fondo trainingen niet alleen op je Wahoo kan volgen, maar op ieder ander apparaat of software dat een .fit bestand accepteert. Hammerhead is hier een voorbeeld van. 

Hoe werkt het?

Je kan jouw Fondo trainingen vanaf nu exporteren op basis van hartslag- of vermogenszones. Wanneer je exporteert, ontvang je het .fit bestand met jouw persoonlijke waardes in de e-mail. Dit bestand plaats je vervolgens handmatig op je Wahoo of in het Hammerhead Dashboard, waarna je de trainingen kan volgen. 

Dit proces is zeer eenvoudig en wordt hier in detail uitgelegd voor Wahoo en hier voor Hammerhead.

Kom je er niet uit? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen via de chatfunctie in de Fondo app of via fondo@knwu.nl.

Hoe gaan we verder?

Uiteraard blijven we met Wahoo HQ in gesprek. Mochten zij de API connectie alsnog openstellen, dan gaan wij hier mee aan de slag, zodat het exporteren nóg eenvoudiger wordt.

Tevens onderzoeken we de mogelijkheden om op andere manieren trainingen te kunnen exporteren. Of dat nu via derde partijen is, of via een andere bestandstype. Wordt vervolgd…

De komende tijd zetten we ook sterk in op het verbeteren van de gebruikservaring. We hebben inmiddels een lange lijst met gewenste verbeteringen klaar staan. Deze gaan we zorgvuldig doorlopen én implementeren, zodat Fondo telkens weer een beetje beter wordt.

Heb jij nog ideeën of wensen om Fondo te verbeteren? Of wil je jouw feedback geven op deze nieuwe feature? Laat het ons weten via de chatfunctie in de Fondo app of via fondo@knwu.nl.

Veel trainingsplezier namens Team Fondo,
Martin, Stefan en Fausto