Nieuwsbrief

📣 Nieuwsbrief september: Hoe we Fondo op basis van jouw feedback gaan verbeteren.

Vorige maand vierden we ons éénjarig bestaan met een prijsvraag waarin we vroegen naar jouw feedback voor Fondo. Deze nieuwsbrief staat in het teken van alle ontvangen verbeterpunten en wat we daar mee gaan doen.

04
/
09
/
2020

Wil je graag weten:

👉 …hoe we Fondo gaan verbeteren op basis van jouw feedback;
👉 …hoe je nog nog steeds 50% korting kunt krijgen op Fondo Pro;
👉 …hoe je met Pro als eerste toegang krijgt tot de Zwift-integratie?


...lees dan snel verder! 👇

💬 Hoe we Fondo volgens jou kunnen (en gaan) verbeteren

Na onze nieuwsbrief van begin augustus ontvingen we meer dan 300 inzendingen op de vraag: Hoe kunnen we Fondo verbeteren voor jou? Alle inzendingen zijn behalve waardevol ook erg motiverend, dus dank voor jullie betrokkenheid. Omdat we iedereen graag meenemen in de ontwikkeling van Fondo hebben we een samenvatting gemaakt van de meest aangedragen verbeterpunten en hoe wij er over denken.

💬 Verbeterpunt 1/5:

"Ik zou graag meer willen leren over gerelateerde onderwerpen zoals techniek, materiaal, onderhoud en voeding."

💭 Wat we er mee gaan doen:
Deze wens staat ook al langer op ons lijstje. De komende maanden is dit iets waar we samen met onze partners mee aan de slag gaan, dus hou de app in de gaten! 👀


💬 Verbeterpunt 2/5:

"Ik zou graag een koppeling met Strava zien om meer inzicht te krijgen in mijn progressie en hersteltijd. En om zo het trainingsprogramma in Fondo automatisch aan te laten passen op basis van deze gegevens."

💭 Wat we er mee gaan doen:
Het is lastig om dit soort inzichten betrouwbaar te bieden enkel op basis van data. Trainen is immers meer dan fietsen alleen. Andere factoren, zoals je gevoel, slaap, voeding en stress, zijn minstens zo belangrijk. Daarom gaan we proberen om deze 'kwalitatieve aspecten' beter te belichten, omdat de impact daarvan naar ons idee groter is. Een koppeling met Strava staat daarom nog niet op onze planning. 🤷


💬 Verbeterpunt 3/5:

"Ik zou graag meer trainingsprogramma's zien voor wedstrijddoelen en andere disciplines zoals MTB. Of trainingsprogramma's om de winter door te komen, in voorbereiding op 2021."

💭 Wat we er mee gaan doen:
Goed nieuws: voor wedstrijddoelen zoals trainingskoersen, criteriums en tijdritten bieden we sinds kort trainingsprogramma's aan op instapniveau. Met speciale trainingsprogramma's voor MTB zijn we druk bezig. Deze hopen we ergens in de komende weken toe te voegen. Ook de bekende winter-trainingsprogramma's zullen binnenkort terugkeren in vernieuwde vorm. Nog even geduld dus!  ⏳


💬 Verbeterpunt 4/5:

"Ik zou Fondo graag willen koppelen met mijn fietscomputer van Wahoo, Polar, Sigma, etc."

💭 Wat we er mee gaan doen:
Helaas biedt op dit moment alleen Garmin de benodigde publieke API om trainingen te kunnen versturen vanuit Fondo. Wel zijn we hierover  in contact met verschillende fabrikanten en hebben we goede hoop dat hier op termijn verandering in gaat komen. Maar vooralsnog ligt bal helaas niet bij ons. 🤞


💬 Verbeterpunt 5/5:

"Ik zou graag willen trainen op basis van gevoels- of vermogenszones."

💭 Wat we er mee gaan doen:
Bij de bouw van Fondo is gekozen voor hartslagzones omdat dit een betrouwbare en toegankelijke manier van trainen is. Het ondersteunen van andere trainingsmethodes is een kostbare toevoeging die we zeker overwegen, maar die we gezien alle andere verbeterpunten (nog) niet bovenaan de lijst hebben staan. ⚖️

Nogmaals dank voor alle enthousiaste reacties. Onder de meest waardevolle inzendingen hebben we 10 Fondo Pro jaarabonnementen verloot. 🏆 Gefeliciteerd met jullie prijs Annemarie, Vincent, Gerrit, Joost, Janneke, Jasper, Jack, Pleun, Anika en Niels. (Alle winnaars hebben inmiddels toegang gekregen tot Fondo Pro en hier per e-mail een bevestiging van ontvangen.)

Heb je naar aanleiding van bovenstaande verbeterpunten, of onze reactie erop, nog vragen of opmerkingen? We horen het graag.


👯‍♂️ Krijg samen tot wel 50% korting op Fondo Pro

Heb je niet gewonnen met jouw verbeterpunten? Niet getreurd. Je kan nog steeds met 30% korting een jaarabonnement aanschaffen op Fondo Pro. Nieuw is dat je Fondo Pro nu ook samen kunt aanschaffen tegen een vriendenprijsje! Zo kunnen jij en 1 of 2 fietsvriend(inn)en, familieleden en/of clubgenoten elkaar motiveren en voordelig samen trainen, want de korting loopt op tot maar liefst 50%. Meer informatie


👨‍🔬 Krijg als eerste toegang tot onze Zwift-integratie (bèta)

Door het slechtere weer van de afgelopen weken wordt er weer regelmatig gevraagd of Fondo-trainingen ook op Zwift uitgevoerd kunnen worden. Dat kan natuurlijk gewoon, al moet je nu zelf de training nog 'nabouwen' in Zwift. Dat moet sneller kunnen, dachten wij ook. Daarom testen we momenteel een integratie van Fondo met Zwift, exclusief voor Fondo Pro-gebruikers. Wil jij deze nieuwe bèta-feature als eerste uitproberen, klik dan hier. Je ontvangt dan spoedig meer informatie en instructies.

Zo, dat was 'm weer voor deze maand. Ook al lijkt het hoogseizoen weer op z'n einde te lopen, met dit kijkje in de toekomst hopen we je enthousiast te hebben gemaakt voor al het moois wat nog komen gaat!

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto van KNWU Fondo

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.