Nieuwsbrief

📣 Nieuwsbrief Maart: lente-lichtpuntjes

En dan zitten we alweer in de lente! Alhoewel onze vrijheden nog steeds beperkt zijn, verschijnen er gelukkig ook wat (letterlijke) lichtpuntjes aan de horizon wat fietsen betreft…

26
/
03
/
2021

Alhoewel onze vrijheden nog steeds beperkt zijn, verschijnen er gelukkig ook wat (letterlijke) lichtpuntjes aan de horizon wat fietsen betreft, want:

  • 🌅 het blijft met de dag wat langer licht;
  • ⏩ de zomertijd gaat dit weekend in;
  • 🕙 ...én de avondklok verschuift naar 22:00!

Meer tijd om te fietsen dus. Ondanks het feit dat de meeste evenementen inmiddels zijn verplaatst naar het najaar blijven we je met Fondo motiveren. Zo hebben we verschillende nieuwe trainingsprogramma's toegevoegd (zie verderop) én werken we achter de schermen aan een eigen coronaproof uitdaging exclusief voor Pro-abonnees... Stay tuned!

Heb je nog geen Fondo Pro? Met de kortingscode LENTE5 betaal je voor een jaar Fondo Pro slechts €34,99 in plaats van €59,99 = ruim 40% korting! Deze actie is geldig t/m 31 maart.


Nieuw in Fondo: trainingen voor beginners, winterslapers én FTP-fanaten

Ben je onlangs begonnen met fietsen of heb je je fiets al even niet aangeraakt en weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! In Fondo vind je  trainingsprogramma's om de draad weer op te pakken. Zoals het trainingsprogramma Back on track om uit de winterslaap te komen en Kickstarter om beginnende fieters snel en verantwoord in het zadel te helpen. Ben je tijdens het (indoor) trainen de afgelopen maanden in de ban geraakt van je functional threshold power, oftewel FTP? Dan is het trainingsprogramma FTP-booster zeker wat voor jou! Je vindt ze nu allemaal in de app naast onze populaire klassiekers Kopman, Klimgeit en Grensverlegger.

Oh ja, bovenstaande trainingsprogramma's zijn natuurlijk ook beschikbaar voor MTB! Voor de gevorderde MTB'ers hebben we daarnaast ook een trainingsprogramma voor de Bartje 200 toegevoegd!


Fondo-fietser van de maand Maart: laat van je horen en win!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we vorige maand begonnen met de Fondo-fietser van de maand. Deze titel gaat elke maand naar een Fondo-fietser met een goede vraag, waardevolle feedback of een leuke trainingsfoto op Instagram (vergeet ons niet te taggen). Als je maar op originele wijze van je laat horen!

Deze maand gaat de titel naar Michelle van de Ruit. Naast haar werk als leerkracht en plaatsvervangend schipper vindt Michelle namelijk ook nog tijd om te fietsen met Fondo én hierover te delen op haar Instagram. Een hele prestatie op zichzelf! Behalve de felgebeerde titel win je ook de wisselende maandprijs. Deze keer is dat een jaarabonnement op Fiets, al bijna 40 jaar hét fietsmagazine voor en door fietsers. Gefeliciteerd Michelle!


Cadeau- en/of leestip: Fiets Startersgids 2021

Ben je net zelf begonnen met fietsen? Of wil je die vriend of vriendin over de streep trekken? Dan mag je deze speciale uitgave van Fiets niet missen! Hij staat namelijk boordevol inspiratie voor de beginnende racefietser of mountainbiker: materiaal, techniek, voeding, training (met Fondo) - alles komt aan bod!

De Fiets Startersgids ligt vanaf 30 maart 2021 in de winkel. Maar je kunt hem nu alvast bestellen. Dan krijg je hem direct na verschijning thuisgestuurd. En met de code GRATIS betaalt je bovendien geen verzendkosten naar een adres in Nederland.


Tot slot: hou je mailbox en de app komende week in de gaten, want we gaan weer een mooie nieuwe samenwerking aankondigen. Tipje van de sluier: het heeft te maken met koolhydraten en eiwitten… ;)

#fietsmetfondo,


Jules, Stefan en Fausto

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.