Nieuwsbrief

📣 Nieuwsbrief Juni: (toch) een zomer vol uitdagingen!

Wat een maand was het! Naast het heerlijke weer en opnieuw versoepelingen vond afgelopen weekend ook onze eigen Fondo Endless Summer Ride plaats. Na 6 weken training vertrokken ruim 250 deelnemers in het langste weekend van het jaar voor hun langste rit ooit.

25
/
06
/
2021

En dat hebben we geweten. Terwijl we zelf op Papendal stonden om deelnemers te voorzien van koffie, stroomden de foto's en verhalen uit alle hoeken van het land binnen. Een succes dat naar meer smaakt…

Misschien heb je zelf ook wel een lange rit gemaakt of staat deze nog op je bucketlist. Het goede nieuws is dat er steeds meer evenementen in binnen- en buitenland doorgaan en zelfs bijkomen. Maar ook een fietsvakantie behoort weer tot de mogelijkheden. Alle reden om te (blijven) trainen dus!In deze update praten we je daarom bij.


We mogen weer: veel trainingsprogramma's van start!

📍 Marmotte Granfondo Alpes
📆 4 september, trainingsprogramma start maandag 14 juni

📍 The Ride 2021
📆 29 augustus, trainingsprogramma start maandag 21 juni

📍 Luik-Bastenaken-Luik challenge
📆 11 september, trainingsprogramma start maandag 28 juni

📍 Amstel Gold Race toerversie
📆 11 september, gratis trainingsprogramma start maandag 5 juli

📍 Ronde van Vlaanderen cyclo
📆 18 september, trainingsprogramma start maandag 26 juli


De KNWU Wielerschool wordt weer opgestart!

Dankzij de versoepelingen wordt ook de KNWU Wielerschool weer opgestart. De KNWU Wielerschool is het platform met trainingen en clinics voor volwassen fietsers van alle niveaus die beter willen worden. Bijvoorbeeld de training Klimmen en afdalen. Ideaal voor als je de bergen in gaat, want klimmen vergt behalve conditie ook de nodige techniek. Wanneer schakel je? Op welk tempo fiets je omhoog? Wat is de juiste positie op de fiets? En, what goes up must come down… dus hoe kun je het beste weer afdalen?

Daarnaast biedt de KNWU Wielerschool ook trainingen aan voor betere fietsbeheersing, bochtentechniek en het rijden in groepen. Via onderstaande knop kun je zien welke trainingen er bij jou in de buurt worden georganiseerd. Door de beperkingen van de afgelopen tijd is het aanbod echter nog niet optimaal. Ben je opzoek naar een specifieke training bij jou in de buurt? Laat het ons weten!


Dat was 'm weer voor deze maand. Geniet van het zomerweer en onthou: #fietsmetfondo!

Jules, Stefan en Fausto

PS. De jongens achter wielerpodcast 'De Rode Lantaarn' deden nog een mooie shout-out naar Fondo. Zeker het terugluisteren waard als je kans wilt maken op één van de 5 jaarabonnementen op Fondo Pro... ;)

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.