Aankondiging

Nieuw in Fondo: 💪 Voed sterke verhalen met BORN, voedingspartner van Fondo

Ben jij in training om dit seizoen weer mooie herinneringen te maken? Jouw ultieme rit waar je nog vaak met plezier aan terug gaat denken? Sterke verhalen moet je goed voeden. En daar begint het dan ook mee: goede, gezonde (sport)voeding.

01
/
04
/
2021

Het begint met goede (sport)voeding

Door verkeerd eten en drinken hebben veel fietsers regelmatig te maken met een hongerklop. Dit kan voorkomen worden door op het juíste moment de juíste voeding in de juíste hoeveelheid in te nemen. Logisch, maar niet altijd even makkelijk als je je in het zweet werkt. Wist je ook dat een gezonde basisvoeding minstens zo belangrijk is voor je prestaties? Dus wat je eet en drinkt wanneer je níet op de fiets zit. Met andere woorden: sta jij wel voldoende stil bij je ontbijt, tussendoortjes en avondeten?

Om je hierbij te helpen hebben we een onze kennisbank uitgebreid met artikelen over (sport)voeding. Die artikelen zijn geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. Al sinds 1985 ontwikkelt BORN vanuit Limburg kwalitatieve sportvoeding voor duursporters. Niet alleen voor de nationale selectie, maar voor álle fietsers die beter willen worden, dus ook voor jou! BORN biedt daarom een gratis persoonlijk voedingsplan aan. Daarmee ontvang je praktisch, doelgericht voedingsadvies om het beste uit jezelf te halen.

🎁 Maak kans op een BORN voedingspakket!

Om de samenwerking met BORN te vieren mogen we drie voedingspakketten verloten. Meedingen is simpel: meld je voor 30 april aan voor een persoonlijk voedingsplan van BORN en je maakt automatisch kans. De winnaars worden na 1 mei persoonlijk op de hoogte gesteld.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.