Update

Najaarsupdate Fondo: flexibel trainen en nieuwe integraties!

We hebben een hele mooie update voor je klaargezet in de app store. Met deze update wordt het trainen met Fondo een stuk flexibeler en kun je jouw trainingsprogramma eenvoudiger inpassen in je agenda. Daarnaast hebben we een nieuwe integratie toegevoegd waarmee we trainen met Fondo nóg leuker maken. Hoe? Lees snel verder! 👇

15
/
12
/
2021

Nieuw: trainingsvarianten (Pro)

Heb je op bepaalde dagen soms zoveel energie dat je liever een wat pittigere trainingen zou willen afwerken? Of is die ene training uit je trainingsprogramma net te lang of zwaar om in te passen in je agenda? Dit behoort tot de verleden tijd met trainingsvarianten, exclusief beschikbaar voor Fondo Pro abonnees!

Met trainingsvarianten heb je de keuze voor een lichtere (meestal kortere) of zwaardere (meestal langere) variant bij het bekijken van een training. Deze varianten zijn zo gekozen dat je nooit te zwaar of licht traint, maar bieden samen met de aanpasbare trainingsfrequentie wel de nodige flexibiliteit tijdens het trainen.

Deze functie is exclusief beschikbaar voor Fondo Pro leden.

Nieuw: train ook zonder fietscomputer dankzij CheckMyRide

Heb je geen fietscomputer en/of gebruik je liever gewoon je telefoon op je stuur? Dan hebben we goed nieuws: in samenwerking met fietscomputer-app CheckMyRide kun je nu namelijk alle Fondo-trainingen uitvoeren. Dat kan zowel op gevoel, hartslag als vermogen (FTP). Tijdens het trainen toont de app de trainingsinstructies uit Fondo. Zo hoef je deze niet zelf te onthouden en fiets je nooit te zwaar of te licht. Daarnaast houdt CheckMyRide natuurlijk ook je prestaties bij, om later te delen op bijvoorbeeld Strava.

Klik hier om CheckMyRide te downloaden. Verdere uitleg bij de integratie vind je in Fondo.

Voor deze integratie heb je geen Fondo Pro abonnement nodig. De CheckMyRide-app kun je een maand gratis uitproberen en kost daarna €5,99 per jaar.

Tot slot

Blij met deze update? Laat het ons - en de rest van de wereld - vooral weten! Nog veel liever zien we het terug als review in de app store. Kom je nog ergens een foutje tegen? Meld het dan even via de chat, of per mail. Alvast bedankt! 🙏

#fietsmetfondo,

Jules, Stefan en Fausto

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.