Aankondiging

Zes keer de Alpe d’Huez op? Fondo maakt het mogelijk!

Op donderdag 1 juni 2023 beklimmen 5.000 sportievelingen de Alpe d’Huez maximaal zes keer tijdens Alpe d’HuZes. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker én dat ze dankzij Fondo trainingsprogramma’s goed voorbereid aan de start staan.

01
/
12
/
2022

In de aanloop naar 1 juni stomen de deelnemers aan Alpe d’HuZes zich straks klaar voor het ‘life changing’ moment. Deelnemers kunnen de Alpe d’Huez mogelijk zes keer beklimmen. Een uitdaging waar je niet zonder slag of stoot aan begint. “Een beklimming zoals de Alpe d’Huez spreekt tot de verbeelding. Of je hem nu één of zes keer naar boven fietst, een goede voorbereiding is heel verantwoord en maakt het bovendien allemaal een stuk makkelijker. We zijn blij dat wij de deelnemers aan dit prachtige evenement via onze app een steuntje in de rug kunnen bieden bij het beklimmen van de Nederlandse berg,” aldus Martin Faes, Product Owner Fondo.

Tijdens Alpe d’HuZes gaat de aandacht uit naar de strijd tegen kanker en dan met name het inzamelen van geld voor onderzoek. De cijfers liegen er niet om. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker en jaarlijks sterven er ruim 44.000 mensen aan. Met die harde feiten in het achterhoofd wordt het beklimmen van de Alpe d’Huez relatief eenvoudig. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ worden er volgend jaar zomer stuk voor stuk topprestaties neergezet.

Mario van der List, bestuurslid Alpe d’HuZes: “De samenwerking tussen Alpe d’HuZes en de KNWU met haar trainingsapp Fondo is er een met twee doelen. We hopen dat het diegenen die nog twijfelen om mee te doen, de nodige handvaten biedt om zich in te schrijven. Immers, dankzij de op de topsportkennis gestoelde trainingsprogramma’s gaat iedereen de top minstens één keer halen. Daarnaast is deze samenwerking een mooi stukje extra service naar onze deelnemers in hun voorbereiding. We staan samen in deze strijd, dus dan willen we de deelnemers ook volledig ontzorgen.” 

Over Fondo
Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto‘ opgeven is geen optie’. Het evenement verwelkomt fietsende, hardlopende of wandelende deelnemers, van alle fitnessniveaus en achtergronden. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Het unieke aan dit event is dat elke gedoneerde euro van de deelnemers rechtstreeks naar onderzoek voor kanker gaat. Daarnaast is iedereen binnen Alpe d’HuZes vrijwilliger. Van RvT, bestuur tot aan iedereen dit aan dit event meewerkt en mogelijk maakt.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.