Aankondiging

Shimano en Fondo helpen sportieve fietsers op weg in Kleppers, de podcast

De inmiddels jarenlange samenwerking tussen Shimano en de KNWU wordt via deze gloednieuwe podcast verder geïntensiveerd.

31
/
05
/
2023

Al geruime tijd zet de KNWU zich sterk in op kennisdeling en het opleiden van (beginnende) sportieve fietsers. In eerste instantie deed de wielerbond dat binnen Fondo, haar bekroonde trainingsapp, op het vlak van trainingsleer. Inmiddels worden ook steeds vaker trouwe partners betrokken om elk op hun eigen domein kennis en kunde over te dragen op fietsend Nederland.

Zowel Shimano als Fondo geloven dat goed materiaal een essentiële aanvulling is op een goede conditie, om optimaal fietsplezier te ervaren. Is het lichaam klaar voor het volgende wielerdoel? Zorg dan ook dat je op de juiste fiets traint, met goede materialen die aan jouw wensen voldoen én in goede conditie verkeren. Dát is waar Kleppers, de podcast over gaat. Veel tips in Jip-en-janneketaal, om sportieve fietsers met relatief weinig kilometers op de teller, op een verantwoorde manier, beter en prettiger te laten fietsen.

Martin Faes, Product Owner Fondo bij de KNWU: “Dit soort mooie activaties met onze partners geeft veel energie. Als het aankomt op beter worden op de fiets, ben je nooit uitgeleerd. Hoe mooi is het dan dat we deze kennis niet alleen in onze app en in onze online kennisbank kunnen aanbieden, maar nu ook naar buiten kunnen brengen via een podcast?!”

Rik Looijen, PR & Content Specialist bij Shimano: “De vrijheid en eindeloze mogelijkheden die het fietsen biedt is geweldig, maar ook precies wat het voor beginners -zonder ervaringsdeskundige in de buurt- zo lastig maakt. Deze serie moet daarbij helpen. Ingewikkelde fietsdilemma’s, simpel uitgelegd. Eén klein uurtje vol klare taal, en concrete tips over training & materiaal.”

Aflevering #1: Je eerste (echte) fiets kopen

De eerste aflevering staat inmiddels online en is onder andere te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. In deze aflevering wordt, samen met Douwe Doorduin (@douwedoetdingen) ingezoomd op het kopen van je eerste (echte) fiets. Want moet dat nou een racefiets zijn, of een gravelbike, of misschien wel heel iets anders? Zie ook kleppers.cc.

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.