Aankondiging

⚙️🔧 Nieuw in Fondo: alles over materiaal en onderhoud, in samenwerking met Shimano Service Center

Wat is er fijner dan een lange duurtraining bij zonsopkomst? Nou, een lange duurtraining bij zonsopkomst, op een fiets die als een zonnetje loopt, toch? Daarom gaan we het eens hebben over je fietsconditie. Voor de volledigheid: daarmee bedoelen we de conditie van je fiets, want met jouw eigen conditie zit het als Fondo-fietser vast wel goed. ;)

26
/
11
/
2020

⚙️🔧 Het belang van goed onderhoud

Training en goed materiaal zijn basisvoorwaarden voor betere prestaties. Door verkeerd (lees: te weinig) onderhoud vormt de fiets echter regelmatig een bron van frustratie. Denk aan een krakende ketting, piepende remmen of haperende versnellingen. Er zit dan maar weinig anders op dan poetsen, sleutelen en afstellen. Maar ja, waar doe je nou goed aan? Wat doe je met je ketting na een training door de regen? Droog maken, invetten of afspoelen? Of alledrie? En na hoeveel kilometer heeft je fiets een onderhoudsbeurt nodig? En waar breng je 'm dan? Antwoord op deze en andere vragen vind je vanaf nu in de kennisbank in Fondo onder Materiaal en onderhoud, in samenwerking met Shimano Service Center.

In onderstaande video vertellen Annemoon van Dienst, aanstormend talent op de mountainbike, en oud-prof Kenny van Hummel, werkzaam bij Shimano Service Center, meer over deze samenwerking:

🎁 Maak kans op een Shimano Service Center onderhoudsbeurt bij jou in de buurt!

Kan jouw fiets een grondige inspectie gebruiken? Mooi, want we mogen een Shimano Service Center onderhoudsbeurt weggeven bij jou in de buurt! Meedoen kan simpelweg door de volgende vraag goed te beantwoorden: in welk jaar is Shimano opgericht? Tip: het juiste antwoord vind je in de Fondo-app, onder KennisMateriaal & onderhoud. Gevonden? Klik hier om je antwoord in te sturen. Doe dit uiterlijk 15 december 2020. De winnaar wordt middels loting bepaald en bekendgemaakt in de nieuwsbrief van december.

Tot slot: #fietsmetfondo en hou je lichaam én fiets in topconditie!

Fondo, de bekroonde fietstraining app van de KNWU

Fondo is een trainingsapp voor sportieve fietsers en helpt je bij het maken van jouw trainingsplan. Voor de fietser die beter wil worden, gezond wil blijven, een uitlaatklep wil, of gewoon van dat voldane gevoel na afloop van zijn workouts houdt. Fondo is er voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden.

Dat doet Fondo in de vorm van een fietstraining app voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, maar ook via een uitgebreid online kennisplatform.

Waarom een fiets trainingsschema app voor het wielrennen?

De KNWU maakt wielerdromen waar. Via de Fondo trainingsapp voor fietsers deelt de wielerbond haar expertise die ze in haar bijna 100-jarige bestaan heeft opgebouwd voor het eerst met de breedtesport, daar waar deze kennis voorheen alleen voor topsporters beschikbaar was.

Door het aanbieden van deze kennis via de Fondo trainingsapp, krijg jij op een laagdrempelige én persoonlijke manier handvatten aangeboden om jouw eigen wielerdromen waar te maken, hoe groot of klein deze ook zijn. Wil jij een heuse Gran Fondo van je bucketlist afstrepen? Wil je een betere klimmer worden? Wil je voor de eerste keer een rit van 100 kilometer maken? Wil je afvallen door middel van het wielrennen? Via Fondo vind jij op maat gemaakt trainingsschema’s voor het wielrennen, mountainbiken en gravellen, én heb je de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een trainer van de KNWU.

De fiets app & het kennisplatform voor sportieve fietsers

Fondo gaat verder dan alleen de bekroonde fietstraining app. Fondo biedt namelijk ook een uitgebreid online kennisplatform aan, dat niet alleen trainingsschema’s en artikelen over trainen behandelt. Want zeg nou eerlijk: er komt veel meer bij het fietsen kijken. Op het Fondo kennisplatform vind je dan ook een brede collectie aan artikelen over onder andere materiaal en onderhoud, sportvoeding, voeding, fietskleding, mountainbiken, gravel, blessures en conditie, indoor trainen en meer. Welke vraag jij ook hebt met betrekking tot het sportief fietsen: Fondo heeft de antwoorden voor jouw trainingen.