Aankondiging

⚙️🔧 Nieuw in Fondo: alles over materiaal en onderhoud, in samenwerking met Shimano Service Center

Wat is er fijner dan een lange duurtraining bij zonsopkomst? Nou, een lange duurtraining bij zonsopkomst, op een fiets die als een zonnetje loopt, toch? Daarom gaan we het eens hebben over je fietsconditie. Voor de volledigheid: daarmee bedoelen we de conditie van je fiets, want met jouw eigen conditie zit het als Fondo-fietser vast wel goed. ;)

26
/
11
/
2020

⚙️🔧 Het belang van goed onderhoud

Training en goed materiaal zijn basisvoorwaarden voor betere prestaties. Door verkeerd (lees: te weinig) onderhoud vormt de fiets echter regelmatig een bron van frustratie. Denk aan een krakende ketting, piepende remmen of haperende versnellingen. Er zit dan maar weinig anders op dan poetsen, sleutelen en afstellen. Maar ja, waar doe je nou goed aan? Wat doe je met je ketting na een training door de regen? Droog maken, invetten of afspoelen? Of alledrie? En na hoeveel kilometer heeft je fiets een onderhoudsbeurt nodig? En waar breng je 'm dan? Antwoord op deze en andere vragen vind je vanaf nu in de kennisbank in Fondo onder Materiaal en onderhoud, in samenwerking met Shimano Service Center.

In onderstaande video vertellen Annemoon van Dienst, aanstormend talent op de mountainbike, en oud-prof Kenny van Hummel, werkzaam bij Shimano Service Center, meer over deze samenwerking:

🎁 Maak kans op een Shimano Service Center onderhoudsbeurt bij jou in de buurt!

Kan jouw fiets een grondige inspectie gebruiken? Mooi, want we mogen een Shimano Service Center onderhoudsbeurt weggeven bij jou in de buurt! Meedoen kan simpelweg door de volgende vraag goed te beantwoorden: in welk jaar is Shimano opgericht? Tip: het juiste antwoord vind je in de Fondo-app, onder Kennis → Materiaal & onderhoud. Gevonden? Klik hier om je antwoord in te sturen. Doe dit uiterlijk 15 december 2020. De winnaar wordt middels loting bepaald en bekendgemaakt in de nieuwsbrief van december.

Tot slot: #fietsmetfondo en hou je lichaam én fiets in topconditie!