Alles over Fondo

Uitleg bij het importeren van Fondo-trainingen in Wahoo RGT (Pro)

Met Fondo Pro is het nu ook mogelijk om eenvoudig Fondo-trainingen uit te voeren op Wahoo RGT. Zo kun je ook binnen trainen als dat beter uitkomt. Dit artikel legt uit hoe deze integratie werkt.

KNWU Fondo
Geschreven door
KNWU Fondo

Stap 1/2: Fondo-trainingen importeren in Wahoo RGT

Je hebt het volgende nodig om dit te kunnen doen:

  • Een Wahoo X-account
  • Een computer (Windows of Mac) voor het uitpakken van een zip-bestand en versturen van een e-mail.
  • Een actief Fondo Pro abonnement (meer informatie)
  • Het gedownloade zip-bestand met daarin trainingen in RGT-formaat. Deze ontvang je als Fondo Pro-abonnee per mail na het afsluiten van een abonnement. Is dit niet het geval, of ben je de mail kwijt? In de laatste versie van de Fondo-app kun je onder 'Profiel' > 'Integraties beheren' het bestand opnieuw aanvragen.

Voer vervolgens de volgende stappen uit:

  • Zorg dat RGT is afgesloten.
  • Pak het gedownloade zip-bestand uit op je computer. Dit zip-bestand bestaat uit een map met daarin ruim 180 .zwo-bestanden. Dit zijn de trainingen in RGT-formaat.
  • Stel een nieuwe e-mail op en voeg alle zwo-bestanden toe als bijlage.
  • Verstuur de mail naar workouts@rgtcycling.com. Belangrijk: doe dit vanaf hetzelfde e-mailadres als waarmee je bent geregistreerd bij Wahoo RGT.
  • Na enkele minuten ontvang je een mail terug van RGT met daarin een bevestiging of het importeren is gelukt.
  • Start vervolgens RGT op je computer, tablet of telefoon en kies ‘WORKOUTS’. In de menubalk waar standaard 'RGT LIBRARY' is geselecteerd, kies je voor 'UPLOADED'. Als het goed is zie je nu alle Fondo-trainingen.
Na het succesvol importeren zullen de trainingen in RGT Cycling verschijnen.

Verschijnen de trainingen niet in Wahoo RGT? Waarschijnlijk is er iets misgegaan bij het versturen van de bestanden. Controleer of je een bevestigingsmail hebt ontvangen en of deze een foutmelding bevat. Neem contact op met RGT bij problemen.

Stap 2/2: Een Fondo-training uitvoeren op Wahoo RGT

Onder de trainingsinstructies vind je het Training ID.

Let op: De trainingen in RGT zijn gebaseerd op basis van vermogen in plaats van gevoel of hartslag. Om op de juiste intensiteit te kunnen trainen is het daarom belangrijk om eerst je FTP-waarde (Functional Treshold Power) te bepalen. Dat kan met één van de tests die RGT daarvoor zelf aanbiedt in haar app. Na het bepalen en instellen van je FTP kun je echt aan de slag met de Fondo-trainingen.

Om te weten welke training je moet kiezen uit de lange lijst met trainingen in RGT gebruik je het 'Training ID' van de training uit Fondo. Dit ID vind je onder de instructies van iedere training (zie afbeelding hiernaast). Bijvoorbeeld '#013', '#078a', of '#104'. Vervolgens zoek je in de lijst met trainingen in RGT de corresponderende training op. Selecteer de training en kies ‘RIDE NOW’. Je kunt nu beginnen met fietsen en RGT zal je gedurende de training van instructies en feedback voorzien. Succes met trainen en vergeet deze na afloop niet af te vinken in Fondo!

Kies een training en selecteer ‘RIDE NOW’ om deze te starten.

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo

Meld je aan voor de Fondo nieuwsbrief

Gelukt. Je bent aangemeld voor de Fondo nieuwsbrief!
Oeps. Er ging iets verkeerd...