Tips en inspiratie

Spoedcursus fietsvakantie. Stoom jezelf klaar in 6 tot 10 weken!

HELP! Er zit een hele gave fietsvakantie aan te komen met vriend(inn)en of familie. Super leuk, dat wel, maar je vertrekt al over zes weken en je conditie is al eens beter geweest. Kansloze missie? Zeker niet. Fondo biedt jou twee trainingsprogramma’s die jou in een mum van tijd klaarstomen voor het aankomende avontuur.

KNWU Talentcoaches
Geschreven door
KNWU Talentcoaches

Maak kennis met de fietsvakantie in de bergen en bikepacking trainingsprogramma’s. Ze hebben de laatste weken enorm aan populariteit gewonnen. We horen gebruikers die een stevige tocht door de bergen gepland hebben. Maar ook meer relaxte rondreizen door een glooiend landschap passeren de revue.

Je vindt deze programma’s in de app onder het tabblad ‘Doelen’ en in de categorie ‘Doel: op fietsvakantie’.

Welk schema past bij mij?

Ingelogd in Fondo? Mooi! Welk schema jou het beste past, hangt af van jouw vakantieplannen. Veel hoogtemeters in de Alpen of een ander bergachtig gebied? Wil je overal als eerste of als snelste boven zijn? Kies dan voor fietsvakantie in de bergen. Heb je iets minder hoogtemeters, maar misschien wel meer kilometers op de agenda? Ga dan voor het bikepacking-programma.

Dag in, dag uit op de fiets moet je echt wel even trainen. Helemaal wanneer die dagen gevuld zijn met een pak meer hoogtemeters dan je gewend bent in Nederland en België. Welk schema je ook kiest, verwacht een duidelijke boost in zowel je uithoudingsvermogen als in je klimkwaliteiten.

Een voorbeeld van een bloktraining in het Fietsvakantie in de bergen-programma.

Praktische informatie

Elke trainingsweek loopt van maandag tot en met zondag en bestaat uit zowel korte intensieve trainingen, als lange rustige trainingen. Je mag zelf bepalen wanneer je de trainingen doet. Probeer de aangegeven volgorde zo veel mogelijk aan te houden.

Let op: Het is belangrijk dat je wel een zekere basisconditie hebt. Je bent bij aanvang van de programma’s fit en hebt geen blessures of andere medische complicaties. Daarnaast is het belangrijk dat het gekozen niveau overeenkomt met jouw eigen niveau. Hoe vaker je traint per week, hoe zwaarder het programma zal vallen.Kleppers, de podcast - #2 Fietsen op vakantie
In het buitenland fietsen is een feestje. Alleen hoe pak je dat aan? Ga je met je fiets op vakantie, of op vakantie met je fiets? En wat betekent dat voor je voorbereiding en spullen die je meeneemt?We bespreken het met bikepacking-, route- en gravelexpert Erwin Sikkens.

Kleppers, de podcast is een samenwerking tussen Shimano en Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU

Verder lezen:

No items found.

Theorie in praktijk brengen?

Ga fietsen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU.

Download Fondo voor iPhone of Android Download Fondo

Powered by Shimano Service Center

Shimano Service Center is materiaal- en onderhoudspartner van Fondo. Heb je een vraag over (het onderhoud van) je fiets? Bekijk dan eens de andere artikelen of bezoek een Shimano Service Center bij jou in de buurt.

Vind een Shimano Service Center Download Fondo

Powered by BORN

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BORN, voedingspartner van Fondo. BORN biedt een gratis voedingsadviestool aan waarmee je een persoonlijk voedingsplan ontvangt vol ideeën, tips & tricks over hoe jij met (sport)voeding het beste uit jezelf kunt halen.

Ontvang jouw voedingsplan Download Fondo